Odsmażane ziemniaki z warzywami

    Odsmażane ziemniaki z warzywami

    Zapisz do ulubionych
    12min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Popularne danie w kuchni brytyjskiej przygotowywane z resztek niedzielnego obiadu - tłuczone ziemniaki z dodatkiem warzyw i ewentualnie pieczeni.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 szklanki tłuczonych ziemniaków
    • 1/2 szklanki groszku
    • 1/2 szklanki ugotowanej kapusty
    • mięso lub inne dodatki wedle upodobania
    • 1 łyżka masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 2min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 12min. 

    1. W misce wymieszać ziemniaki z warzywami. Można dodać mięso pokrojone w kostkę.
    2. Masło rozgrzać na patelni, wyłożyć masę ziemniaczaną i smażyć aż się zarumieni od spodu.
    3. Kiedy spód będzie rumiany, przewrócić na drugą stronę i smażyć, aż będzie gorące.

    Jak to zrobić?

    Jak zrobić idealne puree ziemniaczane? Przeczytaj nasz artykuł "Przygotowanie puree ziemniaczanego" w którym prezentujemy wiele cennych wskazówek na temat tej prostej przystawki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis