Tosty z bekonem i awokado

    Tosty z bekonem i awokado

    1polubienie
    15min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Smaczne i proste danie na lunch lub pożywną kolację po ciężkim dniu - bekon, sałata, pomidor i awokado na chrupiących tostach.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 10 plasterków bekonu
    • 4 kromki chleba tostowego
    • 4 łyżki majonezu
    • 4 liście sałaty
    • 1 pomidor, pokrojony w plasterki
    • 1 awokado, pokrojone w plasterki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Na patelni smażyć bekon przez 10-15 minut, przyciskając, aby pozostał płaski. Odsączyć na papierowym ręczniku.
    2. Kromki lekko stostować. Posmarować majonezem, na dwóch kromkach ułożyć po 2 liście sałaty, plasterki pomidora i awokado. Przykryć bekonem i przyłożyć pustą kromką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis