Ryż z fasolą

    Ryż z fasolą

    Zapisz do ulubionych
    17min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Proste i szybkie danie, pełne białka. Świetne jako dodatek do dań. Można je przygotować jeszcze szybciej kiedy mamy ryż z poprzedniego obiadu.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 szklanka białego ryżu
    • 2 szklanki wody
    • 1 puszka (420 g) fasoli cannellini
    • 2 łyżki chili w proszku
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 2min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 17min. 

    1. W rondelku wymieszać ryż z wodą. Zagotować, przykryć i gotować na małym ogniu przez około 15 minut, aż ryż wchłonie wodę.
    2. Fasolę przełożyć do rondelka, dodać chili, sól i pieprz, podgrzać. Wyłożyć na ryż i podawać.

    Ryż bez tajemnic

    Chcesz się dowiedzieć jakie są gatunki ryżu i jak go najlepiej gotować? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak ugotować ryż"!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis