Krewetki czosnkowe z grilla

    Krewetki czosnkowe z grilla

    Zapisz do ulubionych
    1godz.


    Zrobione przez 5 osób

    Proste i pyszne szaszłyki z krewetek. Aromatyczne dzięki marynacie z czosnku i cytryny i grillowane do perfekcji!

    Składniki
    ilość sztuk: 4 szaszłyki

    • 16 krewetek
    • 1 cytryna
    • 2 ząbki czosnku, wyciśniete przez praskę
    • 1/2 szklanki oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +30min. marynowanie  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. 4 drewniane patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie na 30 minut. Dzięki temu nie będą się przypalać.
    2. Krewetki obrać i odżyłować, zostawiając ogon.
    3. Wycisnąć sok z cytryny i wymieszać go z czosnkiem i oliwą. Dodać krewetki i marynować przez 30 minut.
    4. Rozgrzać grill.
    5. Krewetki nadziać na patyczki. Grillować przez 3-5 minut z każdej strony, aż zrobią się różowe.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis