Chrupiące udka z kurczaka z grilla

    Chrupiące udka z kurczaka z grilla

    Zapisz do ulubionych
    1godz.15min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Prosty przepis na udka z kurczaka - w trakcie grillowania należy smarować je masłem z czosnkiem i pietruszką. To sprawia, że udka są chrupiące i wprost rozpływają się w ustach.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 8 udek z kurczaka wraz ze skórą
    • 130 g masła
    • 2 łyżki czosnku granulowanego
    • natka pietruszki do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Grill rozgrzać do średniej temperatury. Masło stopić i wymieszać z czosnkiem i pietruszką.
    2. Udka umieścić na ruszcie, posmarować masłem. Piec przez około godzinę, co 10 minut odwracając i smarując masłem, aż mięso z łatwością będzie odchodzić od kości, a wypływające soki będą przejrzyste.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis