Raclette serowe

    Raclette serowe

    1polubienie
    40min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Aromatyczne serowe raclette, do którego będzie potrzebne specjalne urządzenie. Ser topi się w małych patelenkach, a resztę składników grilluje się na płycie i później tym serem się je polewa. Ilość składników zależy od ilości biesiadników.

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • ser gouda, pokrojony w plastry
    • pomidory, pokrojone w plastry
    • pieczarki, pokrojone na mniejsze kawałki
    • papryka, pokrojona na mniejsze kawałki
    • filet z kurczaka
    • oliwki
    • bazylia
    • oregano
    • pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Składniki (pomidory, pieczarki, paprykę i filet z kurczaka) kładziemy na płycie grzejnej urządzenia.
    2. W patelenkach umieszczamy ser. A następnie wkładamy je pod nagrzany grill.
    3. Pod serem możemy też zapiekać dowolne składniki, pamiętajmy tylko, by nie napełniać patelenek zbyt wysoko, ponieważ zbyt duża ilość składników na raz sprawi, że nie upieką się one równomiernie, a ser może się przypalić.
    4. Zgrillowane warzywa i filet z kurczaka przekładamy na talerze, polewamy stopionym serem i doprawiamy do smaku ziołami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis