Muffiny serowo-bekonowe

    Muffiny serowo-bekonowe

    Zapisz do ulubionych
    45min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszne muffinki pieczone z dodatkiem sera, bekonu, szczypiorku i rozmarynu. Doskonałe z masłem na śniadanie.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 3 plasterki bekonu
    • 2 szklanki (250 g) mąki pszennej
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1 łyżeczka cukru
    • 2 jajka
    • 500 g startego sera żółtego
    • pieprz i tabasco do smaku
    • 1 łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu
    • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
    2. Na patelni usmażyć bekon, aż będzie chrupiący. Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku, pokroić w kostkę i odłożyć.
    3. W misce wymieszać mąkę z proszkiem, solą i cukrem.
    4. Dodać jajka i ser, wymieszać. Doprawić pieprzem, tabasco, rozmarynem. Dodać szczypiorek i bekon, wymieszać.
    5. Masę nakładać do foremek na muffiny. Piec przez 20-30 minut na złoty kolor.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis