Francuskie ciastka z brzoskwiniami

    Francuskie ciastka z brzoskwiniami

    2polubienia
    50min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Te ciastka można zrobić z każdym nadzieniem - serek śmietankowy, owoce lub coś na słono - co, kto lubi, a ich kształt zachwyci wszystkich!

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 250 g (1 opakowanie) ciasta francuskiego
    • 1 puszka (250 g) brzoskwiń, posiekanych
    • szczypta cynamonu
    • 2 łyżki cukru pudru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
    2. Ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm, pokroić na kwadraty i zrobić nacięcia takie jak na zdjęciu.
    3. Na środek kwadratów nakładać brzoskwinie, dodać cynamon i zlepić brzegi tak, aby uformować kwiatek.
    4. Układać na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec przez ok. 20-25 minut na złoty kolor. Przestudzić i oprószyć cukrem pudrem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis