Pasta z tuńczyka i wędzonego łososia

    Pasta z tuńczyka i wędzonego łososia

    3polubienia
    6godz.15min.


    Zrobione przez 7 osób

    Pyszny przepis inspirowany kuchnią francuską - lekka i aromatyczna pasta, doskonała na kanapki albo do krakersów, do podania na imprezę. Można przygotować z wyprzedzeniem.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 160 g tuńczyka z puszki
    • 5-6 plasterków wędzonego łososia, posiekanego
    • 150 g serka mascarpone
    • 1-2 szalotki, posiekane
    • sól i pieprz do smaku
    • koperek do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +6godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 6godz.15min. 

    1. Tuńczyka wymieszać z łososiem, serkiem, cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Dodać koperek do smaku i przełożyć do foremki. Wstawić do lodówki na 6-8 godzin.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis