Serowa zapiekanka z rybą

    (5)

    Pyszna zapiekanka z rybą, cebulką i dużą ilością sera mozzarella, który fantastycznie się ciągnie! Dorsz sprawdza się tu doskonale, ale można użyć dowolnej ryby. Najlepiej podawać z warzywami gotowanymi na parze.


    Zrobione przez 5 osób

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 1 pęczek cebuli dymki, posiekanej
    • 4 jajka
    • 250 ml mleka
    • 125 g mąki pszennej
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 szczypta gałki muszkatołowej
    • 500 g filetu z ryby, pokrojonego w kostkę
    • 100 g mozzarelli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
    2. Na małą patelnię wlać odrobinę wody, dodać cebulkę i gotować przez 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając.
    3. Jajka zmiksować z mlekiem, mąką, solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
    4. Kawałki ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Dodać cebulkę, posypać połową sera i zalać masą jajeczną. Posypać pozostałym serem.
    5. Piec przez 20 minut. Zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C i piec jeszcze przez 15 minut.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (5)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (8)