Dorsz pieczony z warzywami

    Dorsz pieczony z warzywami

    3polubienia
    1godz.10min.


    Zrobione przez 7 osób

    Smaczny, prosty i tani obiad dla całej rodziny - filet z dorsza pieczony z marchewką, cebulą i pomidorami.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g filetu z dorsza
    • 500 g marchewki
    • 300 g cebuli
    • majonez do smaku
    • 1-2 pomidory pokrojone w plasterki
    • 3 łyżki oleju do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 50min.  ›  +10min. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Filet pokroić na kawałki, obsmażyć na rozgrzanym oleju i odłożyć na bok.
    2. Marchewkę pokroić w plasterki, cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć marchewkę przez kilka minut aby lekko zmiękła, a następnie dodać cebulę i smażyć jeszcze przez kilka minut.
    3. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę ryby, następnie marchewkę z cebulą, znów rybę i znów marchewkę. Każdą warstwę posmarować lekko majonezem. Na wierzch ułożyć warstwę pomidorów.
    4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 30 minut.

    Rada

    Po upieczeniu należy odstawić rybę na 10 minut, a następnie podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis