Paszteciki z kurczakiem

    Paszteciki z kurczakiem

    2polubienia
    35min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Paszteciki z gotowego ciasta francuskiego z nadzieniem z mielonego kurczaka. Pyszne na imprezę lub jako dodatek do barszczu.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 300 g mielonego mięsa z kurczaka
    • 1 cebula, posiekana
    • sól i pieprz do smaku
    • przyprawa do drobiu do smaku
    • 125 g ciasta francuskiego, rozmrożonego
    • 1 żółtko

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
    2. Mięso wymieszać z cebulą, doprawić do smaku.
    3. Ciasto rozwałkować i pokroić na długie, cienkie paski.
    4. Z nadzienia uformować małe kulki. Zawijać w paski ciasta tak, jak zwija się kłębek wełny, owijając kulkę mięsa z zewnątrz.
    5. Układać na blaszce. Posmarować żółtkiem i piec na złoty kolor.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis