Pomidorki nadziewane tuńczykiem

    Pomidorki nadziewane tuńczykiem

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszna przystawka, która fantastycznie wygląda na stole! Można użyć średniej wielkości pomidorów, ale koktajlowe będą bardziej wykwintne.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 180 g tuńczyka z puszki
    • 1 jajko ugotowane na twardo
    • 2 łyżki majonezu
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • pieprz do smaku
    • 20 pomidorów koktajlowych
    • świeże zioła do podania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Tuńczyka rozdrobnić, jajko posiekać. Wymieszać tuńczyka z jajkiem, majonezem i sokiem z cytryny. Dodać pieprz.
    2. Z pomidorów odkroić czubki, ostrożnie wydrążyć miąższ. Napełnić tuńczykiem. Można udekorować świeżymi ziołami

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis