Pomidorki nadziewane tuńczykiem

    (2)
    20 min

    Pyszna przystawka, która fantastycznie wygląda na stole! Można użyć średniej wielkości pomidorów, ale koktajlowe będą bardziej wykwintne.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 180 g tuńczyka z puszki
    • 1 jajko ugotowane na twardo
    • 2 łyżki majonezu
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • pieprz do smaku
    • 20 pomidorów koktajlowych
    • świeże zioła do podania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Tuńczyka rozdrobnić, jajko posiekać. Wymieszać tuńczyka z jajkiem, majonezem i sokiem z cytryny. Dodać pieprz.
    2. Z pomidorów odkroić czubki, ostrożnie wydrążyć miąższ. Napełnić tuńczykiem. Można udekorować świeżymi ziołami

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)