Spiralki z piersi kurczaka

    Spiralki z piersi kurczaka

    1polubienie
    40min.


    Zrobione przez 8 osób

    Oryginalne danie idealne na przystawkę - soczyste kąski z piersi kurczaka zawinięte w roladki z musztardowym nadzieniem.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 4 filety z piersi z kurczaka (po 120 g każdy)
    • 2 łyżki miękkiego serka śmietankowego
    • 2 łyżki słodkiej musztardy
    • 8 plasterków boczku
    • sól i pieprz do smaku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przykryć folią spożywczą i lekko rozbić tłuczkiem.
    2. Serek wymieszać z musztardą.
    3. Na każdy filet nałożyć trochę nadzienia serowego, zwinąć w roladkę i zabezpieczyć wykałaczką.
    4. Każdą roladkę zawinąć w boczek (po 2 plasterki).
    5. Smażyć na rozgrzanym oleju przez 5 minut, w międzyczasie odwracając.
    6. Roladki zdjąć z patelni i pokroić w poprzek na plastry. Ponownie ułożyć na patelni i obsmażyć z obu stron.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    - - 30 mar 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis