Roladki z kurczaka z grzybami

    Roladki z kurczaka z grzybami

    9polubień
    50min.


    Zrobione przez 10 osób

    Fantastyczne danie nie tylko na wyjątkowe okazje - pierś z kurczaka nadziewana boczniakami i serem, otulona boczkiem, dzięki czemu nigdy nie jest sucha.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g piersi z kurczaka
    • 1 cebula
    • 200 g boczniaków
    • 100 g sera żółtego
    • 8 plasterków boczku
    • sól i pieprz do smaku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Piersi z kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Lekko rozbić, aby powstał duży i cienki płat mięsa.
    2. Cebulę posiekać, a boczniaki pokroić w plasterki. Ser zetrzeć na tarce.
    3. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć cebulę z boczniakami. Przestudzić, a następnie wymieszać z serem.
    4. Farsz nakładać na płaty kurczaka, zwinąć w roladki i zabezpieczyć wykałaczką.
    5. Każdą roladkę zawinąć w boczek. Smażyć na oleju przez 15 minut, od czasu do czasu odwracając.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis