Miętowe udka z kurczaka z serem

    Miętowe udka z kurczaka z serem

    Zapisz do ulubionych
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczne i aromatyczne danie, które można przyrządzić na wyjątkową okazję i na pewno zrobi wrażenie! Spróbuj!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500-600 g udek z kurczaka, bez kości
    • 200 g sera żółtego
    • 1 pęczek mięty
    • sól i pieprz do smaku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Udka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Lekko rozbić tłuczkiem.
    2. Ser pokroić na 4 kawałki, nieco węższe niż rozbite płaty kurczaka.
    3. Miętę posiekać.
    4. Kurczaka oprószyć solą i pieprzem, posypać miętą. Położyć kawałek sera i zwinąć w roladkę. Zabezpieczyć wykałaczką.
    5. Smażyć na rozgrzanym oleju przez 15-20 minut, od czasu do czasu odwracając.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis