Sałatka z boczniaków

    Sałatka z boczniaków

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszna i prosta sałatka z grzybami i majonezem - w składzie: jajka na twardo, smażone boczniaki i ogórki (można dodać kiszone albo korniszony).

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 jajka
    • 1 łyżka masła
    • 2 szalotki, posiekane
    • 250 g boczniaków, pokrojonych w plasterki
    • 2-3 korniszony, pokrojone w kostkę
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki majonezu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kostkę.
    2. Na patelni stopić masło i smażyć szalotki przez 3-5 minut.
    3. Do szalotki dodać grzyby i smażyć przez kilka minut. Odstawić do przestygnięcia.
    4. Jajka wymieszać z ogórkami, dodać grzyby z cebulką. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z majonezem.

    Kostka idealna

    Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis