Ravioli z papryką i pomidorami

    Ravioli z papryką i pomidorami

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Czasami musimy wykorzystać gotowe kupne danie - ale wystarczy odrobina wyobraźni, aby smakowało jak domowe. Tutaj przykład - ravioli z papryką, duszoną w winie.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 opakowanie (500 g) ravioli
    • 40 g masła
    • 2 szalotki
    • 2 czerwone papryki
    • 1 pomidor
    • 1 szklanka wytrawnego białego wina
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Ravioli ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając łyżkę masła.
    2. Szalotki posiekać i usmażyć na pozostałym maśle. Papykę pokroić w paski i dodać do cebuli. Smażyć przez 3 minuty, cały czas mieszając.
    3. Pomidora pokroić w kostkę i dodać do papryki. Całość zalać winem, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować przez 3-5 minut, aż trochę odparuje.
    4. Do warzyw dodać ravioli, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis