Kurki z kozim serem i miętą

    Kurki z kozim serem i miętą

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Fantastycznie aromatyczna przystawka z duszonych kurek lub dodatek do dań - kurki można zastąpić innymi grzybami.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 350 g kurek
    • 2-3 szalotki
    • 2 łyżki masła
    • 1/4 łyżeczki oregano
    • 1/4 łyżeczki tymianku
    • sól i pieprz do smaku
    • 150 g sera koziego
    • kilka listków mięty

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Kurki oczyścić i pokroić na małe kawałki.
    2. Szalotki posiekać i smażyć na maśle przez kilka minut. Dodać kurki i smażyć przez 10-15 minut.
    3. Dodać zioła, sól i pieprz, i wymieszać.
    4. Ser pokruszyć, dodać do grzybów i przykryć patelnię, aby ser się rozpuścił.
    5. Miętę posiekać i przed podaniem posypać kurki - smacznego!

    Jak to zrobić?

    Zajrzyj do naszego zakątka z poradami i przeczytaj "Jak czyścić kurki"! To bardzo przydatny artykuł, po którym czyszczenie kurek nie będzie już trudne i męczące.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis