Ciasto francuskie z pysznym środkiem

    Ciasto francuskie z pysznym środkiem

    1polubienie
    1godz.


    Zrobione przez 1 osobę

    Ciasto francuskie z filetem z kurczaka i pieczarkami.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 duża cebula, posiekana
    • olej do smażenia
    • 2 ząbki czosnku, posiekane
    • 1 podwójny filet z kurczaka, pokrojony w kostkę
    • 6 dużych pieczarek, pokrojonych w plasterki
    • zioła prowansalskie
    • sól, pieprz
    • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    • 3 plasterki sera żółtego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Zeszklij na rozgrzanym oleju cebulę, dodaj czosnek, a następnie dodaj pokrojony w kostkę filet z kurczaka i pieczarki. Dopraw ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
    2. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
    3. Zdejmij wszystko z ognia. Ciasto francuskie przekrój na pół po długości i nałóż na nie gotowy farsz. Następnie rozkawałkuj żółty ser i połóż na dwóch kawałkach ciasta. Zawiń ciasto jak gołąbka i włóż do nagrzanego piekarnika na około 15 minut, do zarumienienia. I już gotowe smacznego:)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis