Sandwiche

    Sandwiche

    2polubienia
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Sandwiche to pyszne kanapki z chleba tostowego z podsmażoną szynką i pomidorem, na końcu podsmażone na patelni.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 8 kromek chleba tostowego (najlepiej z ziarenkami)
    • 4-7 plasterków szynki
    • 1 łyżka masła + masło do posmarowania kromek
    • 1 lub 2 pomidory
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. 4 kromki chleba posmaruj cienko masłem.
    2. Na patelni na maśle podsmaż szynkę.
    3. Pomidory pokrój w plasterki.
    4. Każdą z czterech kromek przełórz szynką, pomidorami i przykryj pozostałymi kromkami chleba.
    5. Na patelni smaż sandwiche ok. 2-3 minuty z każdej strony.

    Rada

    Do smaku przypraw solą i pieprzem lub posmaruj wierzch majonezem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis