Świderki z musem truskawkowym

    Świderki z musem truskawkowym

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Makaron świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną - to prosty pomysł na smakowity obiad dla dziecka!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 g makaronu świderki
    • 1 kg świeżych lub mrożonych truskawek (rozmrożonych)
    • ½ litra słodkiej śmietanki
    • cukier do smaku
    • świeża mięta

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W pierwszej kolejności gotujemy makaron, a truskawki miksujemy. W międzyczasie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem
    2. Ugotowany makaron polewamy musem truskawkowym, a na wierzch kładziemy bitą śmietanę.
    3. Całość dekorujemy listkami świeżej mięty. Potrawę możemy podawać na ciepło lub na zimno.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis