Chrupiące kokosowe krewetki z sosem koperkowym

    Chrupiące kokosowe krewetki z sosem koperkowym

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Szybka przystawka w postaci krewetek panierowanych w mące, jajku i wiórkach kokosowych - smażonych w głębokim oleju.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g surowych krewetek Black Tiger
    • sól i pieprz do smaku
    • sok z połówki cytryny
    • 3 łyżki mąki
    • 2-3 jajka, roztrzepane
    • wiórki kokosowe do panierowania
    • gotowy sos koperkowy na bazie majonezu
    • olej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Krewetki umyć i obrać, zostawiając ogonek. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
    2. Opanierować w mące, jajku i wiórkach kokosowych. Usmażyć na złoty kolor, wkładając na rozgrzany głęboki olej, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym.
    3. Podawać z sosem koperkowym oraz tostami z masłem.

    rada

    Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis