Kasza bulgur z boczniakami

    Kasza bulgur z boczniakami

    1polubienie
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszne, zdrowe i proste do przygotowania. Pilaw z kaszki bulgur z boczniakami będzie wspaniałym dodatkiem do obiadu.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 cebula
    • 2 łyżki masła
    • 250 g boczniaków
    • 1/4 łyżeczki oregano
    • 1/4 łyżeczki majeranku
    • 1 szklanka kaszki bulgur
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Cebulę posiekać i usmażyć na maśle.
    2. Grzyby pokroić w plasterki i dodać do cebuli, smażyć przez kilka minut.
    3. Dodać przyprawy i bulgur, smażyć, cały czas mieszając przez 2 minuty. Całość zalać wodą, przykryć i gotować przez 10-15 minut, aż bulgur zmięknie.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis