Rolada szpinakowa

    Potrawę możesz wyczarować w 20 minut szybko i smacznie. Rolada ze szpinakiem, cebulą, serem żółtym i szynką z gotowego ciasta francuskiego.

    kuchareczka42

    Śląskie, Polska
    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 250 g szpinaku
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 cebula
    • 400 g ciasta francuskiego
    • 10 plasterków szynki
    • 10 plasterków żółtego sera
    • 1 jajko, roztrzepane
    • sól
    • kminek do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.
    2. Szpinak blanszuj 2 minuty. Dodaj przeciśnięty czosnek i sól.
    3. Cebulę pokrój w talarki. Ciasto francuskie rozwałkuj i poukładaj na min plastry sera, szynki i cebuli, a następnie rozłóż doprawiony szpinak i zwiń w roladę.
    4. Posmaruj roladę jajkiem i posyp solą i kminkiem. Piecz 20 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis