Grzanki z wątróbką

    Grzanki z wątróbką

    1polubienie
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Proste i delikatne w smaku kanapeczki z chrupiących smażonych grzanek z watróbką i ogórkami konserwowymi.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 200 g watróbki drobiowej
    • 1 łyżka mąki
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki + 2 łyżki masła
    • 4 kromki chleba
    • 2 ząbki czosnku
    • 2-3 ogórki konserwowe
    • koperek do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Wątróbkę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Obtoczyć w mące i usmażyć na maśle. Oprószyć solą i pieprzem.
    2. Chleb pokroić na 8 trójkątów. Posmarować masłem z obu stron i usmażyć na rumiano. Odłożyć do przestygnięcia, a następnie natrzeć czosnkiem.
    3. Ogórki pokroić w plasterki. Na każdy trójkąt nakładać kawałek wątróbki i plasterki ogórka, posypać koperkiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis