Jagnięcina z rozmarynem

    Jagnięcina z rozmarynem

    Zapisz do ulubionych
    40min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszne i proste danie dla wielbicieli aromatycznych mięs - jagnięcina duszona w czerwonym winie z dodatkiem rozmarynu.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 600 g udźca jagnięcego
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki masła
    • 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina
    • 1 łyżeczka rozmarynu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić w plastry o grubości 2-2,5 cm. Lekko rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem.
    2. Na patelni stopić masło i smażyć mięso przez kilka minut z obu stron.
    3. Dodać wino i rozmaryn, dusić przez około 25-30 minut, aż mięso będzie miękkie.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis