Polędwiczki wieprzowe marynowane w musztardzie

    Polędwiczki wieprzowe marynowane w musztardzie

    3polubienia
    1godz.52min.


    Zrobione przez 5 osób

    Soczyste polędwiczki. Podaję je z ziemniakami opiekanymi i sałatą z pomidorem, ogórkiem i sosem majonezowo- jogurtowym.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 średnia polędwiczka (około 450 g)
    • 3 łyżki musztardy rosyjskiej
    • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
    • szczypta soli i ziół prowansalskich lub przyprawy grillowej
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 7min.  ›  +1godz.30min. marynowanie  ›  Gotowe w: 1godz.52min. 

    1. Polędwiczkę pokroić w plastry ok 1,5 cm, lekko rozklepać, przełożyć do miski i dodać musztardę i przyprawy. Zalać odrobiną oleju i wymieszać. Odstawić na 1,5 godziny.
    2. Smażyć na rozgrzanym oleju przez około 5-7 minut i gotowe. Smacznego!

    rada

    Im dużej marynujesz, tym mięso jest smaczniejsze.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis