Sałatka z kalmarów i grzybów marynowanych

    Sałatka z kalmarów i grzybów marynowanych

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Bardzo lubię przyrządzać tę sałatkę na przystawkę - jest lekka i wspaniale zaostrza apetyt na ciąg dalszy!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 cebuli
    • 1 łyżka masła
    • 250 g kalmarów
    • 100 g sera żółtego
    • 2 ząbki czosnku
    • 100 g marynowanych grzybów
    • 2 łyżki majonezu
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Cebulę posiekać i usmażyć na maśle.
    2. Kalmary pokroić na pierścienie. Gotować przez 3-4 minuty. Odcedzić.
    3. Ser zetrzeć, czosnek posiekać. Grzyby pokroić w cienkie plasterki.
    4. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis