Sałatka z awokado i paluszkami surimi

    Sałatka z awokado i paluszkami surimi

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Wspaniała, lekka sałatka podawana w łupinkach awokado - zamiast prawdziwego mięsa kraba użyłam paluszków surimi. Pycha!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 awokado
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1 ogórek
    • 150 g paluszków surimi
    • 1 pęczek koperku
    • 2 łyżki majonezu
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Awokado przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć pestkę i miąższ, zachowując łupinkę.
    2. Awokado posiekać i skropić sokiem z cytryny.
    3. Ogórka przekroić na pół, wydrążyć nasiona, a resztę posiekać.
    4. Paluszki surimi i koperek posiekać. Wymieszać z awokado i ogórkiem. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
    5. Łupinki awokado napełnić sałatką i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis