Wątróbka wołowa z ziemniakami

    Wątróbka wołowa z ziemniakami

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Pysznie prosty przepis na pożywny posiłek - wątróbka wołowa delikatnie smażona z ziemniakami. Polecam!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g wątroby wołowej
    • 2 łyżki mąki
    • 4-5 młodych ziemniaków
    • 3 łyżki masła
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 pęczek koperku, posiekany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Wątróbkę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usunąć błonę zewnętrzną. Pokroić wątróbkę na małe kawałki. Obtoczyć w mące.
    2. Ziemniaki pokroić w plasterki i smażyć na maśle przez kilka minut, aż zmiękną i będą rumiane.
    3. Ziemniaki przesunąć na jedną stronę patelni i dodać wątróbkę. Jeśli potrzeba, dodać więcej masła. Smażyć przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać koperkiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis