Jajka nadziewane z grzybkami

    Jajka nadziewane z grzybkami

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Wspaniała i prosta przystawka - faszerowane jajka są zawsze mile widziane nie tylko na świątecznym stole.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 jajka
    • 1 pęczek koperku
    • 50 g sera żółtego
    • 1/2 cebuli
    • olej do smażenia
    • 2 łyżki majonezu
    • sól i pieprz do smaku
    • 50 g marynowanych grzybów

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Jajka ugotować na twardo. Przestudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka.
    2. Koperek posiekać, a ser zerzeć. Żółtka rozgnieść widelcem i wymieszać z serem i koperkiem.
    3. Cebulę posiekać i smażyć na oleju przez kilka minut. Dodać do żółtek z serem i wymieszać. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
    4. Grzybki pokroić w plasterki.
    5. Białka napełniać farszem i dekorować plasterkami grzybów.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis