Krokiety z kapustą

    (1)

    Pyszne krokiety nadziewane kapustą i jajkiem. Wspaniałe jako przekąska lub dodatek do czerwonego barszczu.


    Zrobione przez 4 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/2 główki kapusty
    • 2 łyżki masła
    • 4 jajka ugotowane na twardo
    • Ciasto
    • 2 szklanki mleka
    • 2 jajka
    • 1 łyżka cukru
    • szczypta soli
    • 1 szklanka mąki
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Kapustę posiekać i smażyć na maśle, aż będzie miękka. Odstawić do przestudzenia.
    2. Jajka obrać i posiekać, wymieszać z kapustą i posolić do smaku.
    3. Przygotować ciasto na krokiety: zmiksować mleko z jajkami, cukrem i solą. Stopniowo dodawać mąkę i zmiksować na gładko.
    4. Na patelni rozgrzać olej, chochelką nalewać ciasto i smażyć naleśniki z obu stron na rumiano.
    5. Na środek usmażonego naleśnika nakładać łyżkę nadzienia, zawijać w rulonik lub kopertę.
    6. Przed podaniem obsmażyć krokiety na rumiano.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (6)