Faszerowany łosoś

    Faszerowany łosoś

    1polubienie
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Ilekroć przyrządzam to danie, zawsze zbieram pochwały - pieczony łosoś z serem feta - delikatny i aromatyczny, wprost rozpływa się w ustach!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 600 g filetu z łososia
    • 1 cebula
    • 2 jajka
    • 2 kromki pszennego chleba, namoczonego w mleku i odciśniętego
    • 100 g sera feta
    • 1 pęczek koperku
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni C.
    2. Filet opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Na środku zrobić nacięcie na nadzienie.
    3. W blenderze zmiksować jajka z cebulą, chlebem i serem. Dodać koperek i wymieszać.
    4. Rybę oprószyć solą i pieprzem. W nacięcie nałożyć nadzienie. Piec przez 15 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis