Pierś z kurczaka smażona w cieście

    Pierś z kurczaka smażona w cieście

    6polubień
    20min.


    Zrobione przez 7 osób

    Niezawodny sposób na szybki, tani i smaczny obiad, który przypadnie do gustu nawet najwybredniejszym domownikom.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 600 g piersi z kurczaka
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 1 jajko
    • 1/2 szklanki mleka
    • 3-4 łyżki mąki
    • sól i pieprz do smaku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Pierś z kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przykryć folią spożywczą i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
    2. Musztardę rozmieszać z jajkiem. Dodać mleko, mąkę i sól, wymieszać. Ciasto powinno być nieco gęściejsze niż naleśnikowe.
    3. Na dużej patelni rozgrzać olej.
    4. Filety oprószyć solą i pieprzem, zanurzać w cieście i smażyć przez kilka minut z obu stron na złoty kolor.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis