Schab w galarecie a’la carpaccio z buraczkami marynowanymi

    Schab w galarecie a’la carpaccio z buraczkami marynowanymi

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Schab w galarecie a’la carpaccio z buraczkami marynowanymi. Przekąska prosta w przygotowaniu - z gotowego schabu.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 150 g schabu w galarecie
    • mały słoiczek (300 g) buraczków marynowanych
    • 1 łyżka słonecznika łuskanego
    • oliwa z oliwek wedle uznania
    • ocet balsamiczny do smaku
    • pieprz grubo zmielony
    • kilka listków świeżej bazylii

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Schab i buraczki pokroić w cienkie plasterki i ułożyć finezyjnie na talerzu. Posypać słonecznikiem i polać oliwą. Następnie pokropić octem balsamicznym i doprawić do smaku grubo zmielonym pieprzem. Udekorować listkami świeżej bazylii. Do przekąski można podać tosty z masłem czosnkowym. Całość smakuje wyśmienicie, smacznego!

    Autor:

    Przepis Szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Roberta Muzyczki

    Buraki

    Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej o burakach - jak je wybierać, obierać i przygotowywać - koniecznie przeczytaj nasz artykuł: "Jak przyrządzić buraki?".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis