Kiełbaski z jabłkami

    Kiełbaski z jabłkami

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Kiełbaski podsmażone na maśle z cząstkami jabłek. Pomysł na kolację na ciepło. Można podawać z grzankami.

    Yoaline Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 7 małych jabłek
    • 5 czerwonych cebul
    • 4 łyżki sklarowanego masła
    • 100 ml soku jabłkowego
    • 2 łyżeczki ziaren gorczycy
    • 2 łyżki rozmarynu
    • 300 g kiełbasek na grilla
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Jabłka umyć pokroić na ćwiartki, wykroić gniazda nasienne i każdą z ćwiartek jeszcze raz przekroić na pół.
    2. Cebulę obrać i pokroić na cząstki. Na dużej patelni podgrzać łyżkę sklarowanego masła i przez około 5 min dusić cebulę.
    3. Dodać cząstki jabłek i dusić jeszcze przez 2 minuty. Wlać sok jabłkowy.
    4. Dodać gorczycę i rozmaryn. Całość dusić jeszcze kilka minut aby jabłka zmiękły, ale nie rozpadły się.
    5. Na drugiej patelni rozpuścić resztę masła i na niewielkim ogniu podsmażyć kiełbaski.
    6. Kiełbaski wymieszać z cebulą i jabłkami. Doprawić solą i pieprzem. Podawać ciepłe.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis