Kotlety mielone a'la zrazy

    Kotlety mielone a'la zrazy

    6polubień
    50min.


    Zrobione przez 22 osoby

    Mielone mięso zawinięte z boczkiem i kiszonym ogórkiem. Ciekawa propozycja dla smakoszy mięsa mielonego.

    Yoaline Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 1 cebula
    • 1 łyżka masła
    • 4 ogórki kiszone
    • 500 g mielonego mięsa
    • 1 jajko
    • 2 łyżki bułki tartej
    • sól i pieprz do smaku
    • 10 plastrów wędzonego boczku
    • bułka tarta do obtoczenia kotletów
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle
    2. Ogórki kiszone pokroić w ćwiartki.
    3. Do mielonego mięsa dodać jajko, cebulkę i 2 łyżki bułki tartej.
    4. Wyrobić na jednolitą masę, doprawić solą i pieprzem.
    5. Z wymieszanego mięsa formować cienkie prostokąty. Na każdym prostokącie układać po plastrze wędzonego boczku i kawałku ogórka. Zawinąć delikatnie w roladki, obtoczyć w bułce tartej.
    6. Roladki smażyć na mocno rozgrzanym oleju aż się zarumienią.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    WiolettaWachelka
    6

    Bardz dobre. Ja podalam w sosie koperkowym - 06 sie 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis