Rolada drobiowa z fetą i szpinakiem

    Rolada drobiowa z fetą i szpinakiem

    12polubień
    1godz.


    Zrobione przez 13 osób

    Delikatne mięso drobiowe z nadzieniem szpinakowym z fetą. Smakuje wyśmienicie na ciepło jako danie obiadowe i na zimno jako przekąska.

    Yoaline Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
    • sól i pieprz do smaku
    • 250 g mrożonego szpinaku
    • 2 łyżki masła
    • 2 ząbki czosnku
    • 150 g fety

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Piersi z kurczaka oczyścić z włókien i lekko rozbić. Natrzeć solą i pieprzem.
    2. Szpinak rozmrozić, odsączyć z wody i przysmażyć na maśle z rozgniecionymi ząbkami czosnku.
    3. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
    4. Fetę odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.
    5. Na mięsie rozłożyć warstwę szpinaku, a następnie rozłożyć paski z fety.
    6. Roladki zwinąć i ciasno obwiązać sznurkiem. Włożyć do rękawa do pieczenia i związać boki.Piec przez 30 minut. Pod koniec pieczenia można rozciąć folię aby mięso się zarumieniło.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis