Sznycle cielęce po wenecku

    Delikatnie podsmażone sznycle cielęce zapiekane pod serem i pomidorami. Najlepiej podawać z frytkami.

    Yoaline

    Dolnośląskie, Polska
    Zrobione przez 4 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 sznycle cielęce (po 100-150 g każdy)
    • oregano do smaku
    • sól i pieprz do smaku
    • 6 łyżek oliwy
    • 2 cebule, obrane i pokrojone w małą kostkę
    • 250 g pieczarek, obranych i pokrojonych w małą kostkę
    • 1 pomidor
    • 150 g mozzarelli
    • kostka bulionu warzywnego
    • liście świeżej bazylii
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
    2. Mięso lekko rozbić oprószyć oregano, solą i pieprzem. Rozgrzać oliwę i obsmażyć mięso z obu stron. Przełożyć do polanego oliwą naczynia żaroodpornego.
    3. Podsmażyć cebulkę i pieczarki. Mieszankę ułożyć na mięsie.
    4. Pomidory i mozzarellę pokroić w plastry ułożyć na sznyclach.
    5. Wszystko posypać pokruszoną kostką bulionową. Zapiekać przez 15 minut.
    6. Zapieczone mięso posypać poszatkowanymi listkami bazylii.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)