Kotleciki mielone z młodą kapustą i pieczarkami

    Kotleciki mielone z młodą kapustą i pieczarkami

    12polubień
    1godz.


    Zrobione przez 7 osób

    Zwykłe kotlety mielone nie będą już takie zwykłe po dodaniu kapusty i pieczarek. Najlepiej podawać z ziemniakami i obiad gotowy!

    Yoaline Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 cebula
    • 1 łyżka masła
    • 150 g pieczarek
    • 150 g młodej kapusty
    • 250 g mielonego mięsa
    • 1 jajko
    • sól i pieprz do smaku
    • bułka tarta do obtoczenia kotletów
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Cebulę pokroić w małą kostkę i zeszklić na maśle.
    2. Pieczarki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    3. Młodą kapustę poszatkować i poddusić na patelni doprawiając solą i pieprzem.
    4. Do mielonego mięsa dodać podsmażoną cebulkę, pieczarki, kapustę i jajko. Składniki dobrze wymieszać. Doprawić do smaku.
    5. Z powstałej masy uformować małe, okrągłe kotleciki. Kotleciki obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju aż się zarumienią.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis