Dorsz w kremowym sosie estragonowym

    Dorsz w kremowym sosie estragonowym

    6polubień
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Pyszny i prosty przepis na danie z rybą w roli głównej, które każdemu posmakuje. Dorsz z dodatkiem pieczarek i cebulki w pysznym sosie.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 cebule
    • 2 łyżki masła
    • 500 g dorsza lub innej białej ryby
    • 250 g małych pieczarek
    • 1 szklanka śmietany
    • sól i pieprz do smaku
    • 1/2 szklanki białego wina
    • 1 pęczek estragonu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Cebule posiekać i usmażyć na maśle.
    2. Rybę pokroić na małe kawałki.
    3. Pieczarki dodać do cebuli i smażyć przez kilka minut. Przesunąć na jedną połowę patelni, a na drugiej ułożyć rybę. Smażyć przez kilka minut na złoty kolor z obu stron.
    4. Dodać śmietanę i delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
    5. Doprowadzić do lekkiego wrzenia, dodać wino i estragon. Gotować przez chwilę, aby sos się zredukował. Podawać!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis