Jagnięcina z kozim serem i miętą

    Jagnięcina z kozim serem i miętą

    Zapisz do ulubionych
    50min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Bardzo aromatyczne danie - soczyste kawałki jagnięciny duszone z ziołami i podawane z kozim serem i świeżą miętą.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 600 g łopatki jagnięcej
    • 2 łyżki masła
    • 1/4 łyżeczki rozmarynu
    • 1/4 łyżeczki majeranku
    • 1/4 łyżeczki oregano
    • 1/4 łyżeczki tymianku
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1/2 szklanki czerwonego wina
    • sól i pieprz do smaku
    • 200 g sera koziego, pokrojonego na kawałki
    • 1 pęczek świeżej mięty

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Mięso pokroić w małą kostkę i obsmażyć ze wszystkich stron na maśle.
    2. Dodać zioła (oprócz mięty), sok z cytryny i wino, wymieszać, przykryć i dusić przez około 30 minut. W razie potrzeby dodać odrobinę wody lub bulionu. Doprawić solą i pieprzem.
    3. Danie posypać kawałkami sera i poczekać 2-3 minuty, aż się rozpuści. Przed podaniem posypać miętą.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis