Tilapia w sosie estragonowym

    Tilapia w sosie estragonowym

    1polubienie
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Estragon bardzo dobrze się komponuje z rybami - aromatyczny sos z jego dodatkiem to pyszne dopełnienie tilapii.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 600 g filetu z tilapii
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1 łyżka mąki
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki masła
    • 1 pęczek estragonu
    • 1 szklanka śmietany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Rybę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć mąką, solą i pieprzem.
    2. Na patelni stopić masło na dużym ogniu, dodać kilka listków estragonu i rybę, i smażyć przez 2 minuty z każdej strony.
    3. Pozostały estargon posiekać i dodać do ryby, wlać śmietanę, wymieszać, doprawić solą i doprowadzić do lekkiego wrzenia. Gotować na małym ogniu przez 2 minuty - gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis