Sałatka z wątróbką drobiową i jajkami

    Sałatka z wątróbką drobiową i jajkami

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Ciekawa sałatka z delikatną wątróbką drobiową. Należy pamiętać, aby wątróbkę smażyć krótko i posolić dopiero po usmażeniu, żeby pozostała miękka.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 jajka
    • 1 cebula
    • 2 łyżki masła
    • 300 g wątróbki drobiowej
    • 2 pomidory
    • 1 pęczek sałaty
    • 2 łyżki kwaśnej śmietany
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Jajka ugotować na twardo, przestudzić i posiekać. Włożyć do miski.
    2. Cebulę posiekać i usmażyć na maśle. Przełożyć do miski z jajkami.
    3. Na patelnię włożyć wątróbkę i usmażyć. Lekko posolić do smaku. Przełożyć do miski.
    4. Pomidory przekroić na pół, sałatę porwać na kawałki, wymieszać z sałatką. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem - gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis