Cielęcina duszona z warzywami

    Cielęcina duszona z warzywami

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszna i prosta potrawa na różne okazje - soczysta, miękka cielęcina duszona z pomidorami, papryką, z dużą ilością bazylii.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 600 g cielęciny
    • 2 łyżki masła
    • 3 pomidory
    • 1 cebula
    • 2 czerwone papryki
    • 2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
    • 1 pęczek bazylii, posiekany
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w małą kostkę.
    2. W garnku rozpuścić masło i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.
    3. Pomidory i cebulę pokroić w kostkę, paprykę w paski.
    4. Do mięsa dodać cebulę i paprykę, smażyć przez kilka minut. Dodać pomidory, wymieszać, smażyć przez kilka minut. Dodać czosnek i bazylię, przykryć i dusić przez kilka minut.
    5. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

    Podobne kategorie