Krewetki z czosnkiem i cytryną

    Krewetki z czosnkiem i cytryną

    11polubień
    15min.


    Zrobione przez 88 osób

    Proste do przygotowania a niezwykle aromatyczne danie - smażone krewetki z natką pietruszki i czosnkiem w sosie z białego wina i soku cytrynowego. Można podawać z makaronem lub chrupiącą bagietką. Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 łyżki masła
    • 1 pęczek natki pietruszki, posiekany
    • 3 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
    • 500 g krewetek
    • sok z 1/2 cytryny
    • 75 ml białego wina
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Na patelni rozgrzać masło, dodać natkę i czosnek, smażyć przez 30 sekund, stale mieszając.
    2. Dodać krewetki i smażyć przez 3-4 minuty, aż będą różowe. Dodać sok z cytryny i wino, doprawić solą i pieprzem. Mieszać przez minutę, aby smaki się dobrze połączyły. Podawać!

    Zobacz jak to zrobić!

    Krewetki z czosnkiem i cytryną
    Krewetki z czosnkiem i cytryną

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    Nie dobre ;// - 14 kwi 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis