Ziemniaki nadziewane serem i bazylią

    Ziemniaki nadziewane serem i bazylią

    Zapisz do ulubionych
    50min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Smaczna przystawka na ciepło, która doskonale pasuje na mniej lub bardziej uroczyste kolacje - gościom zawsze smakuje!

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 8 ziemniaków
    • 200 g startego sera żółtego
    • 1 pęczek bazylii, posiekany
    • 3 łyżki kwaśnej śmietany
    • 2 łyżki masła
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
    2. Ziemniaki umyć i osuszyć. Piec przez 35 minut, aż będą miękkie. Można je również ugotować na parze.
    3. Ziemniaki przekroić na pół i ostrożnie, aby nie uszkodzić skórki, wydrążyć środek.
    4. Wymieszać wydrążone ziemniaki z serem, bazylią i śmietaną. Dodać masło, doprawić solą i pieprzem.
    5. Farsz nakładać do łupinek. Piec przez 7-10 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis