Ryba z mandarynkami

    Ryba z mandarynkami

    1polubienie
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Ciekawe połączenie ryby i soczystej, słodkiej mandarynki - ja używam tilapii ale może być jakaś inna biała ryba.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 600 g białej ryby bez ości
    • sól i pieprz do smaku
    • 4 mandarynki
    • 2 łyżki oleju
    • 1 pęczek cebulki dymki, posiekanej
    • 1 ząbek czosnku, wyciśnięty przez praskę
    • 1 łyżka cukru
    • 1/2 szklanki wytrawnego białego wina
    • 1 pęczek pietruszki, posiekany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Rybę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na kawałki. Oprószyć solą i pieprzem.
    2. Mandarynki obrać i pokroić na kawałki.
    3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę przez kilka minut. Dodać cebulę i czosnek.
    4. Dodać cukier i mandarynki, smażyć przez kolejne 2 minuty. Dodać wino i gotować, aż się zredukuje. Przed podaniem posypać pietruszką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis