Jajka faszerowane krewetkami

    Jajka faszerowane krewetkami

    4polubienia
    25min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Wspaniała przystawka nie tylko na świąteczny stół. Jajka nadziewane krewetkami i zapieczone na rumiano.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 jajka
    • 2 łyżki majonezu
    • 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 3 łyżki mleka
    • 1 pęczek natki pietruszki, posiekany
    • sól i pieprz do smaku
    • 150 g krewetek
    • 2 łyżki masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą i obrać. Przekroić wzdłuż, wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Wymieszać z majonezem i czosnkiem.
    2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
    3. Bułkę tartą wymieszać z mlekiem i dodać do żółtek. Dodać natkę, sól i pieprz.
    4. Krewetki ugotować i posiekać. Dodać do żółtek, wymieszać i nakładać do połówek białek.
    5. Na każdej połówce ułożyć odrobinę masła i piec w gorącym piekarniku przez 10 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Katrin
    autor:
    0

    - - 11 gru 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis